5 d’octubre del 2007

PHILOSOPHICAL THOUGHTS

Teràpia: La màquina del cafè.

En una societat, on el més important és el treball. Les presses, els neguits i els maldecaps són a l’ordre del dia. Tot és estrès. I la gent ha perdut el concepte de col·lectivitat, tot és individualisme. El concepte bàsic, i aquí és on entra el pensament filosòfic del dia, és que jo crec que el grup dona equilibri a l’individuo. Tots necessitem una relació amb el nostre entorn, el problema és que actualment si no en traiem un profit vistós d’aquesta relació, preferim no tenir-la. És una pèrdua de temps. I llavors ens gastem els calés en teràpies, assessoraments i reunions on el que fan bàsicament és escoltar-nos. Doncs jo avui faig una crida a ser més sociables, aprofitar al màxim els 15 min. de la màquina del cafè, és allà on molta gent té la seva petita ració de col·lectivitat express. Que de debò us asseguro que realment en traiem un bon profit. Una certa pau interior que fa que el nostre dia sigui més suportable.

Psicologia, filosofia i altres moltes ciències socials, tenen com a origen l’estudi del comportament i el pensament, de les relacions d’un mateix amb l’entorn o el seu interior. Totes elles gaudeixen d’una gran importància en l’historia de la humanitat, però personalment crec que actualment s’han centrat massa en la creació de consultoris de pagament, en lloc de fer grans assemblees gratuïtes com es feia en l’antiga Grècia, per exemple.

Tothom hauria de perdre uns minuts al dia, en un petit estudi interior dels seus pensaments, i en estudiar també com encaixen aquests en el seu entorn.

I fins aquí uns pensaments interiors, que acabo de comunicar al meu entorn.